TPK B 03, P17 Kolmonen

TPK 03 - TPK 2

Kisapuisto KHT

TPK/TuKV YJ - TPK2 2-6 (1-2)

Kauden 2019 B17 Kolmonen lyötiin tulille varsinaisella hegemoniaottelulla, olihan vastakkain sarjan ainoat joukkueet, joiden nimi on TPK. Ja tulta olikin luvassa heti alkuun, alta kymmenen sekunnin Emil paukautti pallonriiston jälkeen kuulan alamummoon ja tulostaulun valot välkkyivät. Hurja alku sai jatkoa; kulmapotku toisella minuutilla leijasi maalille, pieni sähy päälle maalin edustalla, mutta jatkopallo osui vain tolppaan eikä siis lisäosumaa nollakolmosille. Valkopaitojen vastahyökkäys nostatti sykettä sambaryhmässä, mutta Vertti oli hyvin hereillä ja napautti jalkatorjuntaa kehiin. Sitten siirrettiin paine taas omaan hyökkäyssuuntaan, vapari vasemmalta laidalta maalin eteen, Voutilainen suti irtopalloa kilpaa veskarin kanssa, mutta pakki onnistui maaliviivalta pelastamaan tilanteen väljemmille vesille. Pallonmenetys oikeassa laidassa käännettiin nopeasti toiseen laitaan, kärkimies uhitteli väkevästi, mutta kaksi peräkkäistä torjuntaa Vertiltä pitivät lukemat ennallaan. Pilli soi vaparin merkiksi, pallo noin 30 m maalista, Ossi sitoi kengännauhat napakasti, tarkisti kenkälankin määrän ja tärskäytti hurjan kudin pakin pään ja veskarin käsien kautta ylähirteen ja siitä edelleen yli maalin. Aavistuksen epävarmasti uudessa kokoonpanossa pelannut 03-joukkue alkoi jakson lopussa rakoilla riveistään enemmän, niinpä paitsiolinja petti, hyökkääjä haistoi tilanteen ja nosti pallon Vertin yli maaliin. Aivan jakson lopussa vihellettiin vielä vapari kuudentoista rajalta käsivirheen takia (tästä tuomiosta voidaan olla montaa mieltä). Laukaus painui muurin läpi reppuun, 1-2 osuma siis todellinen pukukoppimaali naapurille.

Toisen jakson alku olikin sitten varsin musta 03-joukkueelle ja kaksi pikamaalia muuttivat lukemat 1-4:ään. Juurisyyanalyysin mukaan kommunikaation puute aiheutti nämä osumat, mutta selvästi ote siirtyi 02-osastolle, osittain johtuen myös huolimattomasti jaelluista syötöistä ja lipsuvista haltuunotoista. Napakka laukaus 20 metristä painui yläputken alle ja 1-6 osuma syntyi kulmapotkusta, takatolpalta vapaa mies sai nikata nahkakuulan tolppien väliin. Pientä lohtua saatiin sentään kulmaflipperin jälkeen, kun Emil puski 2-6 loppuluvut taululle.

Summa summarum, syöttötyöskentely ja pallon vastaanotto vaativat hieman petraamista, jotta palloa ei lahjoiteta vastustajalle kahdeksaa kertaa kymmenestä. Toki on huomattava kuuden uuden pelaajan käyttö kokoonpanossa, tämä näkyi väistämättä erityisesti puolustustyöskentelyssä tekemisen selkeydessä mutta myös pelinrakentelun puutteina, ajatukset eivät menneet aina yksiin. Kaikkiin näihin kuitenkin löytyy lääke harjoittelulla, joukkue kyllä hitsaantuu yhteen ajan kanssa väistämättä. Ottelun alku kuitenkin näytti osaamisen vahvuuksia ja mahdollisuuksia lisäosumiin oli kyllä itselläkin.