Esittely
Ottelutilastot
FC Åland - TPK
2020 - TPK Edustus - Miesten Kolmonen
Klo 16:00 Markusböle
12
Syy

Kerho matkaa saarelle


FC Åland – TPK, lauantaina 12.9 klo 16:00, Markusböle

Toistoa tiedossa. TPK kohtaa taas sarjakärjen, ainakin tätä kirjoitettaessa. Tiedossa on nimittäin lauantaina matka saarelle ja vastassa FC Åland.

Heidän kautensa on tähän mennessä ollut lähes täydellinen menestys. Mielenkiintoista on kuitenkin, että joukkueen molemmat tasapelit ovat tulleet kotikentällä. Vastassa olivat EuPa ja ToVe, molemmat tällä hetkellä sarjan alemmalla puoliskolla. Päästettyjä maaleja FCÅlla on vain kolme. Maalipörssin kärjessä on Rezgar Amani, 8 tehtyä maalia. Myös Jimmy Sundman on ollut odotetun vaarallinen, viidellä maalillaan.

Kerho lähtee matkaan pienemmällä ryhmällä. Mukana on kuitenkin kokenut kaarti kokonaisuudessaan ja aloitus voisi olla sama, vaikka kaikki pelaajat olisivatkin mukana. Matkaan lähtevät koko kapteenisto: Wahlsten, Sundin, Lastula ja Nygård. Näistä on mielenkiintoista nähdä, miten Jyri Sundin on palaamassa kuntoon pitkän loukkaantumisen jälkeen. Myös keskikentän moottorit Kontkanen ja Jokela, kuten viime peleissä loistanut Samuel Sibakov, ovat mukana ryhmässä.

Kerho tarvitsee vielä pisteitä varmistaakseen lopullisesti sarjapaikan. Tästä pelistä niitä lähdetään hakemaan!

Kerho Kehrää!

Saarelta ei irronnut tuliaisia


FC Åland – TPK 3 – 0 (2-0)

Kerho lähti saarelle haastavista lähtökohdista kohtaamaan sarjaa johtavan joukkueen, kun valmiiksi kapeaan rinkiin, tuli kaksi poissaoloa vielä lauantaiaamuna. Näin ollen avauskokoonpanon lisäksi penkille jäi vain kaksi miestä, koutsi Tuomas Vainio ja juuri loukkaantumisesta toipunut Jyri Sundin.

Ottelu lähitikin odotetusti liikkeelle, kotijoukkue piti palloa ja Kerho puolusti kurinalaisesti muodossa. Ålandin parhaat paikat tulivat kulmapotkuista, jotka olivatkin todella vaarallisia, mutta Kerhon maalilla pelannut Stefan Wahlsten pystyi pitämään maalinsa puhtaana parilla loistavalla torjunnalla.

Kerhon musta hetki tuli harmillisesti juuri ennen puoliaikaa ja nämä minuutit tulivat myös ottelun ratkaisemaan. Henri Hellgren tuli tilanteeseen hieman myöhässä, kopautti Ålandin pelaajaa ja tästä pallo oikeutetusti pilkulle. Amos Ekhalie upotti pilkun varmasti, 1-0, 41 min.

Tästä seuranneesta aloituksesta pallo ajautui Kerhon puolustusalueelle, josta sitä lähdettiin rohkeasti avaamaan. Vaikeuksia tuottanut kenttä, Ålandin hyvä prässi ja yltiörohkea pelaaminen kostautuivat ja Ålandin Rezgar Amani pääsi karkaamaan läpi, 2-0, 42 min.

Toinen puoliaika olikin sitten kosmetiikkaa, kun Åland iski noin 30 sekunnin jälkeen ottelun loppulukemat 3-0. Hyvä kova keskitys vasemmalta, johon vanha maajoukkueratsu Daniel Sjölund tuli hyvin ajoitetulla juoksulla ja sijoitti pallon suoraan ilmasta varmasti verkkoon. Oikeastaan kaikki kolme nimekkäintä FC Ålandin pelaajaa onnistuivat siis maalinteossa.

Otteluun lähtökohtiin nähden tulosta ei voi pitää yllätyksenä ja se oli oikeutettu. Kerhon peli ei lähtenyt rullaamaan toivotun lailla ja vaikeat olosuhteet plus laadukas kotijoukkue vaikeutti taivalta, vaikka asenne ja yritys olivat kyllä kunnossa. Kylmä fakta on myös se, että sarjan laadukkaita kärkijoukkueita vastaan ei voi antaa näin paljon tasoitusta kokoonpanojen osalta. Harmillisista, koska saamalla kaikki pelaajat paikalle, Kerho pystyy sarjassa haastamaan joukkueen kun joukkueen.

Kolme ottelua jäljellä, josta tarvitaan vielä pisteitä. Ensi lauantaina Yläkentälle saapuu vieraaksi EuPa.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
3 - 0
(2-0)
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat