Esittely
Ottelutilastot
TPS U23 - TPK TPK
2020 - TPK Edustus - Miesten Kolmonen
Klo 18:30 Yläkenttä KHT
18
Kes

Kerhon kausi vihdoin käyntiin


TPS U23 – TPK, Yläkenttä, Torstaina 18.6. klo 18:30

Koronan viivyttämä kausi saadaan aloitettua, kun juhannustorstaina TPK:n on kutsunut peliin nousijajoukkue TPS U23. Ajankohta on hiukan hankala, kun pelaajisto on jo kadonnut pääosin juhannuksen viettoon, mutta Kerho saa kuitenkin raavittua kasaan täyden nipun ja muutaman vaihtopelaajankin laajasta ringistään.

Ennakkoon on vaikea tietää pelin tilannetta. TPS on kuitenkin vahva ryhmä, jota ennakkoon veikataan jopa nousijajoukkueeksi. Vahvistuksia siellä saadaan varmasti edustuksesta asti. Joukkueet ovat kohdanneet erilaisissa cupeissa ja harjoituspeleissä muutamaan otteeseen. Nuoret eivät vielä ole voittoa onnistuneet ottamaan. Pitää kuitenkin muistaa, että joukkue uudistuu täysin vuosittain ja nyt vielä valmennuksessakin on uutta verta, kun tahtipuikkoa heiluttaa Akusti Salonen. Mielenkiinnolla odotamme.

Kerho saa tosiaan kasaan kokoonpanon, jossa on vanhaa ja uutta, päällä on myös sinistä. Merkittävin pelaajahankinta, joka nähtäneen maalissa, on Vellu Maunila. Hän loisti pelatussa harjoituspelissä KaaPoa vastaan. Muista pelaajista pitää nostaa esiin paluun tehnyt legenda Arttu Lehtonen. Hän on mukana ainakin ”kevään”. Lisäksi loistavia otteita KaaPo ottelussa esittänyt Joosu Hertsi, joka näyttää olevan pitkästä aikaa todellisessa kunnossa, on mukana.

Futis on parasta paikan päällä. Muistathan noudattaa Korona ohjeita, kun saavut peliin! Kerho Kehrää!

Kerho voittoon sarja-avauksessa


TPS U23 – TPK 1 – 2 (1 – 0)

Kerho aloitti kautensa hienolla voitolla juhannusta edeltävänä torstaina helteisellä Yläkentällä. Vastaan asettui nousijajoukkue TPS U23, jota ei kuitenkaan voi sanoa normaaliksi nousijaksi, vaan sitä on ennakoissa ennustettu yhdeksi sarjan suosikeista. Heidän iskukykynsä on osittain varmasti riippuva siitä, kuinka monta apua he saavat Veikkausliiga-edustuksesta. Apuja edustuksesta heillä oli tässä ottelussa, hieman laskutavasta riippuen, 6-7 kpl, joten kovasta vastustajasta oli kyse.

Juhannustorstai ja alkanut kesä toi omat haasteensa Kerhon kokoonpanoon, niin kuin aina, ja ottelusta puuttui kymmenkunta pelaajaa. Kasaan saatiin kuitenkin vahva kokoonpano ja lähes sama avauskokoonpano, joka oli kohdannut KaaPon harjoitusottelussa muutama viikko takaperin. Henri Hellgren ei ehtinyt työkiireiltään aivan ottelun alkuun, joten Arttu Lehtonen pääsi heti avaukseen Kolmosen paluuottelussaan.

Ottelun ensimmäisen puoliajan kulku oli selkeä. Nimivahva TPS piti palloa Kerhon kenttäpuoliskolla, pyörittäen puolelta puolelle. Kerho onnistui kuitenkin kontrolloimaan ottelua hyvin ja pystyi suurilta osin pitämään Tepsin poissa maalipaikoilta. Omaa pallollista pelaamista haittaisi Tepsin voimakas prässi ja joukkueen sijoittuminen hieman alemmaksi, kun yleensä, joten vastustajan maalille matka piteni.

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisen puoliajan lopulla. Kerhon pakka oli noussut ja linjan taakse oli jäänyt liikaa tilaa. Hieno syöttö Tepsiltä keskiympyrän kohdilta ja Kabamba Kalabatama pääsi livahtamaan puolustajien taakse ja puskemaan yli vastaantulevan Vellu Maunilan, 1-0, 40 min.

Puoliajalla ei sinällään tarvinnut tehdä suuria muutoksia vaan joukkue luotti, että kun ottelu pysyy tasaisena, tarvittavat paikat kyllä tulevat. Keskikentän kolmikko Robert Nygård – Joosu Hertsi – Jyri Sundin oli joutunut juoksemaan paljon, joten heidän kilometrejään yritettiin pienillä muutoksilla hillitä.

Kerho saikin ottelun toiselle puoliajalle salama-alun ja onnistui heti kulmahässäkästä tasoittamaan. Maali toi selvästi itseluottamusta Kerholle ja ottelun toinen puoliaika olikin kokonaisuudessaan tasaisempi, kun ensimmäinen. Samuel Sibakov antoi korkean kulmapotkun, jota Tepsin puolustus ei pystynyt purkamaan. Hertsi oli paikalla ja puski korkeassa kaaressa pallon rangaistusalueen rajalta vastustamattomasti maaliin, 1-1, 47 min.

Maalin jälkeen peli olikin tasaisempaa ja ottelu aaltoili enemmän. Tunnin kohdalla suoritettiin ensimmäiset vaihdot, kun konkarit Lehtonen ja Nygård otettiin huilaamaan ja tilalle tulivat avaukseen ajateltu Henri Hellgren sekä lapin reissulta paluun tehnyt Joel Kontkanen. Kaikki Kerhon vaihtomiehet toivatkin hyvää virtaa peliin loppupelin ajaksi.

Ottelun ratkaisu nähtiin hieman näiden vaihtojen jälkeen. Pitemmän syötön päätteeksi Sundin pelasi vahvasti ja tönäisi yhden viime kauden Ykkösen parhaista puolustajista Aldayr Hernandezin irti pallosta. Pallo ajautui Hellgrenille, joka pujahti kahden pelaajan välistä ja tarjoili Joona Forsströmille hienon pallon takatolpalle. Hyvin töitä tehnyt Forsström viimeisteli päällään varmasti, 1-2, 66 min.

Tämän jälkeen TPS yritti aloittaa jonkinlaista loppukiriä, mutta Kerho pystyi pitämään heidät poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Muutaman vedon he saivat luotua, mutta Vellu Maunila selvitti nämä maalilla helposti. Voisi jopa sanoa, että ottelun loppupuoliskolla Kerholla oli paremmat paikat, kun TPS joutui nostamaan pakkaansa ja etäisyydet venyivät. Näitä tiloja Kerho pystyi hyvin hyödyntämään, kun esimerkiksi kuntoihmeet Iiro Fager ja Tomi Kiiski pääsivät juoksemaan väsyneitä jalkoja vastaan.

Avausvoittoon ja kolmeen pisteeseen vahvaa vastustajaa vastaan Kerho voi olla tyytyväinen. Pelaajat tekivät joukkueena hienosti töitä ja kaveria autettiin ja tuettiin eritoten puolustuspelissä. Pelaajistosta pitää erityisesti vielä mainita topparipari Kalle Paananen – Aleksi Pekonen, jotka pelasivat ensimmäisen Kolmosen ottelun yhdessä ja pelasivat varmasti. Lisäksi Joosu Hertsi oli maalinsa lisäksi keskikentällä ohittamaton, voitti kaksinkamppailuja ja kaivoi lukemattoman määrän palloja omilleen.

Tästä on kautta hyvä jatkaa, kun seuraavaksi 2.7 ensimmäisessä kotiottelussa Yläkentällä vastaan asettuu vahvistunut PaiHa.

Kerho Kehrää!

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
1 - 2
(1-0)
TPK
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat