Esittely
Ottelutilastot
TPK TPK - Lieto
2021 - Futsal U19 - P19 Futsal-Liiga
Klo 20:00 Samppalinnan Palloiluhalli
21
Mar

Ennakkoinfo


Paikalla viimeistään klo 19, jos et ole katsomassa edustuksen matsia!

U19-liigan kotiavaus!


U19-liigassa siis kotiavaus tulon päällä, vastaan asettuu Liedon Pallo. Sarja-avaukset olivat joukkueille erilaiset, Lieto napsi niukan voiton NuPSista ja Kerho kävi Loimaalla kärsimässä selvänumeroisen tappion paikalliselle Palloseuralle. Kulovalkean lailla levinnyt Youtube-taltiointi ottelusta on saanut aikaan kansainvälisiäkin analyyseja ja ihmettelyä miten niinkin tasainen matsi voi tuollalailla päättyä. Joten vahvalla itseluottamuksella lähdetään kairaamaan kolmea pistettä ja esiintymään muutenkin positiivisesti kotiyleisön edessä!

Siispä kannattaa siirtyä lauantaina ajoissa Samppikseen tarkastamaan onko tällä kertaa Voutilaisella pelipaita päällä matsin alusta asti, millaisia herkkujalkakyniä tarjoaa Ossi ja saako "Big Gun" Juronen tällä kertaa volleyvetonsa tolppien väliin. Matsi alkaa klo 20, sitä ennen voi ja kannattaa nauttia edustusjoukkueen pelistä.

TPK - LiePa 5-5 (2-4)


Vettä vihmoi taivaalta kun Samppiksessa kiskaistiin käyntiin Varsinais-Suomen hegemoniaottelu U19-liigassa. Ja varsin komiaa lauantai-illan huumaa tarjoiltiinkin 17-päiselle yleisölle, joka sai pureskella kynsiään jännityksen kourissa, jota hyvin punottu draamankaari sai varmasti aikaan.

Ensimmäinen puolisko tarjoili Kerhon puolelta runsain mitoin harhasyöttöjä, höpsöjäkin sellaisia, joilla avattiin naapurin vastahyökkäyksille ovet sepposen selälleen, vaikka pelitaktiikka olikin hyvin tiedossa. Puolustustilanteissa oli sinipaidoilla vaikeuksia, ei seurattu vastustajaa loppuun asti ja astetta rotevammat lietolaiset aiheuttivat jatkuvaa päänvaivaa omalle maalille. Vertin lyhyt avaus maaliheitosta tarjottiin Ossille, tämän tyylikäs ohitus vasemmassa laidassa jätti pakin ihmettelemään maailman menoa ja seuraavaksi Ossi laukoi pallon voimalla verkkoon, 1-0. Tutuksi tullut pallonmenetys keskellä vaihtoi painopisteen nopeaan vastahyökkäykseen, jonka onnistunut päätös oli kuula takanurkkaan ja tilanne tasan. Laidassa pallo oli rajalla tai yli, ihan sama, pilli ei soinut, Kerhon pelurit vetivät selän suoraksi ja kädet pystyyn, kaveri kiittää ja pommittaa etukulmasta 1-2 luvut taululle. Tällä kertaa Vertin lyhyt heittoavaus oikeaan laitaan, Ossi heitti pienempää silmään, ylöjärveläinen vilkku päälle -ohitus ja laukaus kaukaa takatolpan viereen, 2-2 valotaululle. LiePan sivurajapotku hyökkäysalueella, kaamean kapelin päälle järkättiin kauhea ruuhka, pallo ruuhkan taakse ja laukaus läpi lihasmuurin tarkasti takakulmaan. Ja kirsikkana kakun päälle Kerhon virhetilin täytyttyä pallo 10 metriin ja tömäkkä kuti tolpan viereen, 2-4 taukolukemat.

Erätauolla kuultiin kopin syövereissä painotuksia: älyttömät otakko puuroo -syötöt pois ja terävyyttä palloon, kovempi paine pakeille ja huolellisuutta toimenpiteisiin noin ylipäänsä. Sillä lähtee sano!

Eipä näkynyt heti lähtevän vaan jälkipuoliskon alkuun LiePa leipoi kaksi tolppalaukausta samassa tilanteessa. Kerhon peli oli edelleen aavistuksen tukkoista, mutta sen verran lisäpaine sai aikaan, että Lieto alkoi napsia rikkeitä tililleen, ehkä turhaan, jos katsoo pelin tilannetta. 2-5 osuma nähtiin kun laidasta nipattiin passi keskelle ja vapaa mies täräytti pallon kassiin Kerhon antaessa jälleen liikaa tilaa pelata maalintekosektorille. Kentällä alettiin kokea kuumia tunteita, joita lietsoi yltyvä Kerho-myrsky, pallo liikkui ja punapaita joutui katselijan rooliin. Lietolaisten rikkeet saatiin käsittämättömällä kohelluksella täyteen, pallo pilkulle ja Ossi tinttaa verkot tötterölle ja knallin päähän, 3-5. Kerhon mylly jauhoi ja jauhoi hankkien vielä kaksi pilkkua lisää, mutta LiePa selvisi näistä säikähdyksellä. Moilanen pisti pallon Arinille keskelle pienimuotoiseen ruuhkaan, tämän laukaus painui tolpan juureen ja näin Kerho oli enää maalin päässä. "Big Gun" Juronen nappasi pallon itselleen omassa päässä, zippasi Moilasen vauhtiin ja tältä vauhtikoneelta nähtiin varma pussitus 5-5 tilanteeksi. Ja vielä kerran päästiin koittamaan pelin ratkaisemista pilkulta, mutta pallo taisi kolahtaa vain tolppaan... Näin siis päädyttiin ratkaisemattomaan tasuriin tällä kertaa.

Kerhon osalta jäi ehkä enemmän jossiteltavaa kolmen missatun pilkun osalta, olisiko ehkä pitänyt laittaa pakistolle aiemmin jo painetta? Ensimmäinen jakso oli hiukan heikompi esitys kuin mihin tähdättiin, onneksi pojat kasasivat itsensä uusiin urostekoihin toisella puolikkaalla.

Sikäli joukkue osoitti olevansa sitkeä kuin huonosti paistettu pihvi: saa purra, mälvätä ja jauhaa, mutta mikään ei auta, aina se palaa takaisin kielen päälle muistuttamaan olemassaolostaan. Mutta tätä se kai on futsal parhaimmillaan, vaihtelevia tilanteita ja suuria tunteita!

Ensi viikko treenataan hyvin ja lauantaina Lasse Mårtenssonin sanoin "mä lähden Stadiin" haastamaan HIFKta parketille.

Tarkempia statistiikkoja: https://www.palloliitto.fi/ottelu/1880336

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat