Turun Pallokerho ry Toimintasuunnitelma kaudelle 1.11.2022 – 31.10.2023


Strategiansa mukaisesti Turun Pallokerho on perinteikäs ja elinvoimainen jalkapallon

kasvattajaseura sekä futsalin erikoisseura. TPK tarjoaa kasvatus-, harrastus- ja kilpailutoimintaa eri

taustoista tuleville lapsille, nuorille ja aikuisille. Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien

järjestäminen tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti on seuran toiminnan perusta ja keskeinen tavoite.


Tulevalle toimintakaudelle määritellään kaksi merkittävää kehityskohdetta

- strategian päivitystyötä jatketaan kuulemalla seuran jäsenistöä

- päivitetyn valmennuslinjan pohjalta panostetaan valmentajien koulutukseen


Joukkueiden toimihenkilöitä (joukkueenjohtajat ja rahastonhoitajat) koulutetaan säännöllisesti vuosikellon mukaan. Kesällä 2023 järjestetään jo perinteeksi muodostunut grillausilta.


Aikuisten harrastefutistoimintaa pyritään laajentamaan.


Seura on Suomen Palloliiton ja Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilun jäsen.Jalkapallo

Seuralla on juniorijoukkueet ikäluokissa 2003–2005 (P20), 2006–2007 (P17), 2008 (P15), 2009 (P14), 2010 (P13) ja 2011 (P12). Joukkueet pelaavat tulevalla kaudella Palloliiton alueellisissa sarjoissa.

Tavoitteena on ensisijaisesti edistää seuran valmennuslinjan mukaista pelitapaa ja tarjota mahdollisuus kehittyä niin henkilökohtaisella tasolla kuin osana joukkuetta. Tulokselliset tavoitteet joukkueet asettavat itse.


Johtokunta on päättänyt, että vuonna 2023 juniorijoukkueita pyritään perustamaan myös 2012- ja sitä nuorempiin ikäluokkiin mahdollisuuksien mukaan. Aikuisjoukkueita otetaan mukaan toimintaan, mikäli resurssit antavat myöden.


Miesten edustusjoukkue pelaa Lännen Kolmosessa ja TPK 2 Vitosessa.

Edustusjoukkueen tavoitteena on säilyttää sarjapaikka erittäin kovatasoisessa Kolmosessa.

Joukkueen valmentajana toimii Eemi Ruuska.


Joukkueet harjoittelevat talvella kaupungin osoittamissa sisäliikuntapaikoissa, Impivaaran jalkapallohallissa, ja kaupungin ulkokentillä. Näiden lisäksi ostetaan harjoitteluvuoroja sisäliikuntahalli Lähi-Tapiola Areenasta (Turku ja Raisio). Kesäaikana harjoittelu tapahtuu kaupungin kentillä.


Seuran päätapahtuma on Kupittaan nurmikentillä pelattava Soccer Cup 17.-18.6.2023.

Futsal


Edustusjoukkue jatkaa miesten Futsal Liigassa kaudella 2022–2023. Joukkueen tavoite on säilyttää sarjapaikka. Joukkuetta valmentaa Jose Ikonen.

Juniorijoukkue pelaa valtakunnallista Futsal P19 liigaa yhteisjoukkueena LTU:n kanssa. Lisäksi muita juniorijoukkueita pelaa futsalia Palloliiton alueellisissa sarjoissa.Valmennus


Seuran valmentajia koulutetaan kauden aikana osana valmennuksen kehittämistä. Valmennuspäällikkö vastaa koulutustarpeiden kartoituksesta. Juniorijoukkueiden määrän kasvaessa tarve toimihenkilöille lisääntyy. Erityisesti uusien valmentajien rekrytoiminen ja nykyisten osaamisen kehittäminen on yksi valmennuspäällikön keskeisiä tehtäväalueita. Valmentajien kanssa tehdään kirjalliset sopimukset.


Talous


Seuran talous perustuu pelaajilta kerättäviin seuramaksuihin, Turun kaupungin toiminta-avustukseen, jäsenmaksuihin ja yhteistyösopimuksiin. Tärkeitä varainhankintakeinoja ovat seuran järjestämät tapahtumat ja turnaukset, joista suurin yksittäinen tapahtuma on Soccer Cup -turnaus kesäkuussa. Seura on velaton.


Kaikki seuran ja joukkueiden rahaliikenne hoidetaan seuran y-tunnuksen alle avattujen Turun Seudun Osuuspankin pankkitilien kautta. Kirjanpito hoidetaan seuran osalta seuratyöntekijän ja rahastonhoitajan toimesta ja joukkueiden osalta joukkueiden rahastonhoitajien toimesta.


Tilikauden 2022 aikana aloitettua tukirahaston toimintaa jatketaan tätä varten perustetun rahaston kautta myös kaudella 2023. Seuralle on myönnetty rahankeräyslupa vuonna 2022.


Hallinto


Hallinnosta vastaa johtokunta. Johtokunta valitaan sääntöjen mukaisesti vuosikokouksessa. Eri vastuuhenkilöiden toimenkuvat määritellään selkeästi ja tehtäviin nimetään vastuulliset toimintavuoden alussa.


Seuratyöntekijä hoitaa johtokunnan ohjauksessa laskutusta ja reskontraa, varaa harjoitusvuorot, hoitaa pelipassi- ja vakuutusasiat sekä osallistuu tapahtumien järjestämiseen. Seuran taloudesta vastaava johtokunnan jäsen on seuratyöntekijän lähiesihenkilö.


Seuralla oli 31.10.2022 noin 373 jäsentä. Jäsenmäärä on kasvanut hieman vuoden takaisesta.


Tiedotus ja viestintä


Tiedotus hoidetaan JoPox-järjestelmän kautta, joka on päivitetty syksyllä 2022. Järjestelmä yhdistää seuran ja joukkueiden kotisivut, kalenterit ja henkilörekisterit sekä ulkoisen tiedottamisen. Seuralla on Facebook-tili, jossa julkaistaan aktiivisesti seuran ja joukkueiden kuulumisia. Sisäistä tiedotusta hoidetaan myös WhatsApp-ryhmissä.

Joukkueilla on Instagram-tilejä.

Joukkueiden ja seuran some-julkaisuissa käytetään #turunpallokerho ja #kerhokehrää.Turussa 30.10.2022

Puheenjohtaja Sanna Veijalainen