Edustuksen kauden paketointi 2019
26.10.2019 10:52 Uutiset / TPK Edustus

Vanha, uusi ja nuori – Miten kausi sujui?

Kerhon edustusjoukkueen kausi päättyi lauantaina 12.10 kun Wilpas voitettiin 2-1 kauden viimeisessä ottelussa. Tuloksen myötä Tuomas Vainion ensimmäinen kausi joukkueen peräsimessä päättyi loppusijoitukseen 7. Länsi-Suomen Kolmosessa.

Miten kausi sujui pelaajiston mielestä? Alla äänessä kolme Kerho-pelaajaa, jotka edustavat joukkueessa jatkuvuutta, jotain uutta ja nuoruuden intoa. Yhteisiä kysymyksiä pelaajille oli, mutta myös muutama yksilöllinen kysymys pelaajan taustan huomion ottaen.

Haastateltavista Tomi Kiiski edustaa Kerhon joukkueessa kokemusta ja jatkuvuutta. Kisu sai kauden aikana täyteen 150 sarjaottelua edustuksen paidassa ja on ollut tärkeä pala Kerho-puolustusta koko uransa ajan.

Joel Kontkanen pelasi ensimmäisen kauden Kerhon paidassa ja edustaa uudemman kerholaisen näkemystä. Pelasi tasaisesti läpi kauden ja kokemus kovemmista peleistä Kakkosessa näkyi.

Joonas Lehtonen joukkueen kuopuksena oli ensimmäistä kertaa koko kauden edustuksen mukana. Sai tasaisesti peliaikaa ja myös maalitilin auki ja ensi kaudella voi jo odottaa lopullista läpimurtoa.

Miten joukkueen kausi mielestäsi meni?

Kiiski:

-Olihan se melkoista vuoristorataa, voitto- ja tappioputkia. Useammassa tappiopelissä oltiin kuitenkin hyvin mukana, mutta se jokin jäi aina puuttumaan. Kokonaisuudessaan kuitenkin enemmän positiivisia kuin negatiivisia asioita.

Kontkanen:

- Kokonaisuudessa kausi meni mielestäni ihan hyvin, ja ainakin minulle jäi ns. hyvä maku suuhun. Minulla ei ollut mitään suuria odotuksia kaudesta, joten senkin takia ehkä olin tyytyväinen miten pelattiin ja varsinkin syyskierrokseen. Alkukausi meni aika heikosti ja yksi syy siihen oli ainakin uusi taktiikka mitä lähdettiin kokeilemaan ilman kunnollista treenaamista. Alkuun saatiin uudella taktiikalla pari voittoa heikommista jengeistä, mikä johti siihen, että meni 8 ottelua tajuta, että se (taktiikka) ei sovi meille. Sen jälkeen pelillisesti meni ihan hyvin.

Lehtonen:

-Kausi meni joukkueelta vaihtelevasti, pelillisesti voi olla tyytyväinen, mutta ei täysin tuloksellisesti.

Miten oma kautesi sujui?

Kiiski:

-Tasapaksua tekemistä, ei suurempaa loistoa mutta ei ohipelejäkään. Maali jäi tekemättä.

Kontkanen:

-Oma kausi meni kokonaisuudessaan ihan hyvin ja olen tyytyväinen ettei mitään suurempia loukkaantumisia ainakaan tullut. Alkukausi meni kunnon hakemisessa ja uusiin joukkuekavereihin tutustumisessa, kun pitkän futsalkauden jälkeen jalkapallon aloittaminen vähän venähti. Mutta, kun pääsin suhteellisen hyvään kuntoon, niin pelitkin tuntuivat paremmalta ja muutamia yksittäisiä pelejä lukuun ottamatta nautin pelaamisesta keskikentällä.

Lehtonen:

-Oma kausi meni kohtuullisen hyvin. Olen ollut tyytyväinen, että vastuuta on tullut enemmän ja että peli peliltä myös onnistumiset ovat kasvaneet. Tietysti on myös vielä paljon tekemistä, että Kolmosen tasolla pystyy olemaan tehokkaampi, puhumattakaan korkeammista sarjatasoista. Mutta olen iloinen, että sain maalitilin auki ja yleisesti omaan suorittamiseen.

Miltä oma tulevaisuutesi ja joukkueen tulevaisuus näyttää?

Kiiski:

-Kolmosen tason noustessa on joka vuosi enemmän haastetta pärjätä sarjassa. Ehkä suurin haaste meille on löytää pelaajia, jotka pystyvät sitoutumaan koko vuodeksi, ja oikeastaan useammaksi vuodeksi. Omaa tulevaisuutta en ole sen enempää pohtinut tai suunnitellut, mennään vuosi kerrallaan.

Kontkanen:

-En pysty suunnittelemaan asioita kauhean pitkälle, mutta talvi menee ainakin futsalia pelatessa. Joukkueen tulevaisuus näyttää aika hyvältä, on kyllä potentiaalia olla ihan Kolmosen kärkitasoa. Ensi kausi tulee menemään paremmin ja tasaisemmin kuin tämä kausi.

Lehtonen:

-Talven aikaan pyrin samaan lisää voimaa ja terävyyttä jalkoihin, jotta olisin tulevalla kaudella isommassa roolissa ja pelaaminen olisi helpompaa. Joukkueelta odotan tasaisempaa pelaamista tuloksellisesti sekä malttia johtoasemassa. Sijoitus saisi olla ainakin pari pykälää parempi.

Onko joukkue muuttunut vuosien varrella? (Kiiski)

-Nimilistassa taitaa enää olla kourallinen pelaajia, jotka olivat silloin joukkueessa kun itse olen tullut mukaan. Eli pelaajat ovat muuttuneet paljonkin, mutta edelleen on samanlainen rento tekemisen meininki.

Minkälainen Kolmonen on sarjana verrattuna siihen kun nousit edustukseen? (Kiiski)

-Taso on noussut selkeästi. Yhä useampi joukkue on mennyt enemmän ammattimaisempaan suuntaan ja nousua halutaan tosissaan.

Miksi valitsit Kerhon? Ja onko valinta vastannut odotuksia? Suosittelisitko Kerhoa muille (uusille) pelaajille? (Kontkanen)

- Valitsin Kerhon, koska Siba sr. (Mikael Sibakov) kysyi minua pelaamaan futsalia ja ensin menin vain sinne kokeilemaan. Pari kautta futsalissa TPK:n kanssa ja sitten oli myös futiksen puolella aika vaihtaa maisemaa. Koin että Kerho on hyvä vaihtoehto, koska siellä on tuttuja ja varmasti hyvä meininki. Valinta on ehdottomasti vastannut odotuksia ja suosittelisin kyllä Kerhoa muille. Kerhossa on hyvä meininki ja kaikilla on varmasti kivaa pelata futista.

Olet pelannut kovemmilla sarjatasoilla. Mitä pitäisi parantaa, että Kerho nousisi niiden joukkueiden tasolle? Onko jotain, joka on jo yhtä hyvällä vai jopa paremmalla tasolla Kerhossa? (Kontkanen)

-Ensinnäkin pelaajien sitoutuminen tulisi olla parempaa. Joillakin se on jo (hyvällä tasolla), mutta ei läheskään kaikilla (mukaan lukien minä). Myös treenimääriä tulisi kasvattaa, eikä pelkästään se, vaan mitä niissä treeneissä tehdään. Pitäisi olla selkeä pelitapa, jolla joukkueen halutaan menestyvän ja iskostaa se kaikkiin pelaajiin, jotta ei ihmetellä mitä pitäisi tehdä. Myös sitä voittamisen kulttuuria ehkä hiukan kaivattaisiin Kerhoon. Varsinkin Kakkosessa on monta joukkuetta joita ei kiinnosta pätkääkään miltä peli näyttää, kunhan pisteitä tulee. Tärkeimpänä elementtinä pidän kuitenkin treenaamisen laadukkuutta ja tarkoituksenmukaisuutta.

Kerhossa parasta on joukkuehenki. Myös kilpailullisuus joukkueen sisällä on hyvää ja kaikki haluavat voittaa myös treeneissä. Hengennostatusillat yltävät jopa liigatasolle.

Mitä vaaditaan pelaajalta joka nousee junioreista miesten edustusjoukkueeseen? (Lehtonen)

-Pelaajaa, joka nousee edustusjoukkueeseen, tulee ensinnäkin luottaa itseensä ja tehdä samoja juttuja edustuksen riveissä kun junioreissa. Itsellänikin tämä on vielä hieman vaiheessa. Fyysinen kunto tulee myös olla reilusti parempi ja voimaa tulisi olla lisää.

Suurimmat erot TPK:ssa junioreiden ja edustuksen välillä on tempo ja tuntuu myös, että edustuksen tasolla joukkue on yhtenäisempi ja voitonnälkä suurempi. Se on asia mistä myös nautin, että on perusta pelille ja kaikilla sama tavoite.

Onko junioreissa halua nousta edustukseen? (Lehtonen)

-On varmasti muutamia potentiaalisia pelaajia, jotka haluaisivat ja voisivat olla valmiita kokeilemaan edustuksen harjoitusringissä. Olisi tärkeätä saada nuorempia pelaajia paremmin mukaan, vaikka monet pelaavat vaan harrastetasolla, jossa tietenkään ei ole mitään vikaa.

Mitä sanoisit sellaisella juniorille, joka haluaisi päästä edustuksen toimintaan mukaan? (Lehtonen)

-Haluaisin yleisesti sanoa, että rohkeasti tulisi vain kokeilemaan, jos on mahdollista. Kovempaan ympäristöön totuttelisi ja alkaisi myös pikku hiljaa pärjätä paremmin. Edustuksen ja juniorien välillä voisi olla enemmän kommunikointia myös hyvistä pelaajista, joilla olisi taitoa ja intoa tulla mukaan edustuksen toimintaan. Koska kuka siinä häviää, jos pelaaja ei vielä ole valmis Kolmoseen, mutta käy kuitenkin treeneissä? Niin se minullakin lähti.

Kiitoksen pelaajille rehellistä vastauksista ja toivottavasti nautitte lukemisesta. Kerho kehrää!


   
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat