FUTSAL KAUSIENNAKKO
Julkaistu: 15.10.2020 00.00

FUTSAL KAUSIENNAKKO

Jos korona suo niin ylihuomenna lauantaina pärähtää kausi jälleen käyntiin kun TPK kohtaa paikallisvastustaja KF Kosovan Samppiksessa klo 14 alkaen. Maskit naamalle ja katsomoon siis.

Ennen sitä hieman kausiennakkoa siitä miten tähän pisteeseen ollaan taas tultu:

Viime kausi oli vaihteleva nousuineen ja laskuineen mutta taskuun jäi paljon positiivisia asioita ja kokonaisuudessaan toiminta meni askeleen verran eteen päin vaikkei tuloksellisesti mennytkään aivan nappiin.

Ja tätä toiminnan kehitystä jatkettiin heti kauden päätyttyä. Mendon ja Tumen kanssa neuvoteltiin jo hyvissä ajoin jatkosopimukset joka mahdollisti joukkueen kasaamisen aloittamisen hyvissä ajoin. Lisäksi pienoinen muutos että Mendo otti virallisestikin päävalmentajan vastuun ja Tume jättäytyi manageriksi/apuvalmentajaksi, näin saatiin päävalmentajalle työrauha keskittyä vain pelillisiin asioihin. Valmennuksellisesti muutos ei ollut kovinkaan suuri sillä jo viime kausi mentiin lähes 80% Mendon vetovastuulla, mutta tämä selkeytys ollut jo tähän asti hedelmällinen koko toiminnalle.

Rinkiin saatiin sopivasti laajennusta kun Marko "Makke" Laaksonen saatiin houkuteltua pelaaja/maalivahtivalmentajaksi ja kun vielä kokenut Aapo Hakala päätti vetää vielä yhden kauden ainakin täysillä ja siirtyi Kerhon riveihin. Näiden lisäksi saatiin vielä kaksi nuorta jalkaparia kompensoimaan ikäkeskiarvoa kun Teemu Arponen Hyvinkäältä ja Ossi Neronen Ylöjärveltä siirtyivät rinkiin. Viinirypäleenä kakun päälle saatiin vielä TPK futiksen puolelta Jyri Sundin jolla noin 10 vuotta sitten liigakokemustakin Kerhonriveistä. Lähtijöiden puolella vain Mikael Sibakoville tulee opiskelun tähden välivuosi ja Aleksi Jokela siirtyi Kakkosjoukkueeseen opiskelukiireiden tähden, mutta on kuitenkin tarpeen mukaan käytettävissä. Treenit olivat valmiina alkamaan.

Treenaaminen päästiin aloittamaan jo elokuun lopulla ja alusta asti osallistumisaktiivisuus ollut kiitettävää ja sitä on edesauttanut hyvät suhteet jalkapallojoukkueiden valmentajiin. Heti alusta asti meno on ollut asteen ammattimaisempaa ja laadukkaampaa kuin viimekaudella. Ja kun mukana on ollut paljon pelaajia niin myös kilpailua on syntynyt posittivisella tasolla mikä taas potkii kaikkia pikkasen lisää eteen päin. Poikkeuksellisesti pelasimme 3 treenipeliä aiempien vuosien nollan sijaan jotta olisimme valmiina jo kauden alussa. Tuloksellisesti 3 voittoa SoVosta, Kosovasta ja EBK:sta oli ok mutta treenipelit on aina treenipelejä ja pelillistä parannettavaa jäi vielä roimasta.

Koska parantamaan pyritään jatkuvasti niin tavoitteet ovat sen mukaiset. Joukkueena pohdittiin asiaa ja yksinkertaisesti pyritään olemaan sarjan paras joukkue pelillisesti ja sen toivotaan riittävän sarjassa kahden parhaan joukkoon ja sitä kautta liigakarsintoihin. Eli emme halua voittaa sarjaa ns. tuurilla ja onnella sekä keskinkertaisella pelillä sekä muiden epäonnistumisilla vaan erinomaisuudella koska se takaa myös sen että mahdollisen nousun jälkeen tiedämme pystyvän pelaamaan korkeammalla tasolla. Eli hirveästi emme ota paineita noususta tai tietyistä sarjasijoituksista vaan annamme tekojemme päättä mihin kaikki johtaa.

Sarja tulee olemaan todennäköisesti melko tasainen ja kun yhtään joukkuetta ei nouse suoraan niin liigapaikka on ison työn takana jokaisella joukkueella. Pelillisesti kovin joukkue on varmasti Kiisto joka jo viimekaudella oli mielestämme kovin vastus vaikka eivät nousseetkaan. Tämän lisäksi Tervarit näyttää myös vahvistuneen viimekaudesta ja varmasti tyrkyllä sarjan keulille. Lisäksi aina 100-lasissa painava Moon lukeutuu vielä varmoihin kärkikahinoiden joukkueeksi. FC OPAn voisi laskea tummahkoksi hevoseksi sillä siellä peli kehittyi viimekauden aikana ja huhujen mukaan ovat vahvistuneet vielä. Ja kun heillä myös vierasjoukkueella aina pitkä pelimatka mikä amatöörisarjoissa tuo etua niin ainakin kotipeleissä varmasti vahva. Tällä kaudella emmä näe välttämättä kovin selkeää keskikastia vaan suurin osa joukkueista taistelee lähellä toisiaan. Mutta ehkä keskimmäiset ylemmän keskikastin tasaväkiset joukkuuet koostuvat perusvahvasta Raumasta joka harvoin pettää mutta voi kuitenkin yllättää vaikka heidän tapauksessa se ei ole oikeastaan yllätys koska taitavat lajin salat. Rauman kanssa samoista sijoista todennäköisesti tappelee Kosova ja AU, joilla molemmilla on ykköskentät jotka pystyvät pelaamaan Liigaakin mutta ehkä samalla myös liikaa koska ringin kapeus tuo rajat vastaan. Mikäli löytävät lisää ratkaisijoita niin ehdottomasti alempaan yläkastiin nämä joukkueet. Ja sitten ennakkoon ehkä ylemmästä pääjoukosta hieman jälkeen jäävä ryhmä joka ehkä taistelee koviten sarjapaikoista ykkösessä. Tähän lukeutuu EBK josta SoVo ryösti ykköskentä liigaan, jos eivät löydä saman tason paikkaajia niin vaikeeta tulee olemaan. Myran ja Riverball ovat pienoinen arvoitus mutta jos eivät nosta tasoa sarjaporrasta ylemmäs niin ilmaisia pisteitä eivät tule saamaan. Ja sitten vielä VeHu, tämä on ryhmä jota vastaan TPK pelasi karsinta matsin ykköseen 5 vuotta sitten ja eivät vakuuttaneet hirveästi silloin, mutta nyt on aikaa kulunut niin voivat todistaa edistystä tapahtuneen ja ehkä myös nousevat tasaiseen keskikastiin muiden kanssa.

Kaiken kaikkiaan Ykkösessä niin moni ei-pelillinen asia vaikuttaa tuloksiin että yksittäisistä peleistä on mahdoton sanoa miten käy mutta arviot on tehty ns. optimitilanteen mukaan eli yllätyksiä ja poikkeuksia varmasti nähdään mikä on myös yksi sarjan suola.

Siinä hieman lähihistoriaa ja ennustamista joten seuraavaksi kylmiä faktoja:

Kokoonpano:

1 Marko "Makke" Laaksonen Mv -82

33 Joni Posti Mv -91

44 Juha Marttila Mv -99

2 Henry "Hönö" Ruotsalainen -96

3 Joni Vuorinen -89

5 Teemu "Tepa" Arponen -98

7 Kari-Pekka "KP" Koivunen -89

9 Jyri "Jysky" Sundin -90

10 Tuomas "Tume" Vainio -83

15 Eemeli "Emppu" Jäspi -88

16 Teemu "Teme" Östlund -94

17 Aapo Hakala -83

18 Waltter "Wade" Mattila -98

19 Joona Forsström "C" -94

20 Joel "Jogi" Kontkanen -97

21 Samuel "Samppa" Sibakov -97

22 Iiro Fager -99

24 Jussi "Jusa" Ojala -93

26 Ossi Neronen -01

28 Ville "Sunnuntai" Rannikko -94

42 Tuomas "Tupe" Hakala -89

Taustat:

Päävalmentaja: Miika "Mendo" Mendolin

Manageri/valmentaja: Tuomas "Tume" Vainio

Joukkueen johto: Jarmo "Pokke" Sundin

Kello- Taso- Bussi ja FF2-mies: Jaska "Jari-Matti" Koivisto a.k.a Jaska2

Ottelut kaudella 2020/21:

La 17.10. 14:00 Samppalinnan Palloiluhalli TPK - KF Kosova
Pe 23.10. 19:00 Loimaa Puistokadun liikuntahalli AU - TPK
Su 8.11. 14:00 Kronoby, Idrottshallen IK Myran - TPK
La 21.11. 17:00 Samppalinnan Palloiluhalli TPK - Tervarit
Su 22.11. 17:00 Samppalinnan Palloiluhalli TPK - VehU
La 28.11. 18:00 Opinmäen liikuntahalli EBK/FS - TPK
Su 6.12. 14:00 Samppalinnan Palloiluhalli TPK - SC Riverball
La 12.12. 14:00 Samppalinnan Palloiluhalli TPK - FC Rauma
Su 20.12. 14:00 Samppalinnan Palloiluhalli TPK - FC OPA
La 2.1.21 15:00 Liikuntahalli, Raahe AS Moon - TPK
Su 3.1.21 15:00 Vamian Hansakampus FC KIISTO - TPK
Ke 6.1.21 14:00 Samppalinnan Palloiluhalli KF Kosova - TPK
La 9.1.21 14:00 Samppalinnan Palloiluhalli TPK - IK Myran
La 16.1.21 17:00 Satak. Amm.korkeakoulu / Rauma Kauppis FC Rauma - TPK
La 23.1.21 14:00 Samppalinnan Palloiluhalli TPK - FC KIISTO
La 6.2.21 18:00 Samppalinnan Palloiluhalli TPK - EBK/FS
Su 14.2.21 17:00 Joensuu, Urheilutalo SC Riverball - TPK
La 20.2.21 19:00 Urheilutalo, Oulu Tervarit - TPK
Su 21.2.21 13:00 Urheilutalo, Oulu FC OPA - TPK
La 27.2.21 14:00 Samppalinnan Palloiluhalli TPK - AU
La 6.3.21 16:00 Kauppi Sports Center 1 VehU - TPK
La 13.3.21 16:00 Samppalinnan Palloiluhalli TPK - AS Moon

Otteluissa sisäänpääsyn ehtona on käyttää kasvomaskia palloliiton määräyksellä, yleisömäärä rajoitettu. Muista hyvä hygienia sekä riittävät turvavälit.

Lippujen hinnat 5/3€. Kausikortteja ei ole tällä kaudella myynnissä koska jos otteluita peruuntuu tai kausi keskeytyy niin rahojen palauttaminen haasteellista.

Toivomme yleisöltä vastuullista käyttäytymistä jotta yleisöä saadaan ottaa läpikauden otteluihin, kiitos jo etukäteen!

Joukkueen kotisivut

https://www.turunpallokerho.fi/joukkueet/7525

Seuran uusimmat

Turun Pallokerho ry
Toimisto
Hippoksentie 6
20720 TURKU
toimisto(a)turunpallokerho.fi