Nuuskaton urheiluseura
24.3.2021 19:46 Uutiset / Pääsivusto

TPK mukaan Nuuskaton urheilu -toimintamalliin

Turun Pallokerhon johtokunta on kokouksessaan 9.3.2021 päättänyt seuran sitoutumisesta Nuuskaton urheilu-toimintamalliin.

Toimintamalli sisältää työkaluja seuratoimijoille ja valmentajille nuuskattomuuden huomioimiseen pelisäännöissä ja seuratoiminnan arjessa. Lisäksi se sisältää välineitä nuuskan haitoista kertomiseen ja nuuskan käytön puheeksi ottoon. Toimintamalli on kehitetty Syöpäjärjestöjen, EHYT ry:n ja Suomen Olympiakomitean yhteistyönä. Kaikki toimintamallin sisällöt löytyvät sivuilta www.nuuskatonurheilu.fi

Seuran pitkäaikainen yhteistyökumppani Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on mukana toimintamallin jalkauttamisessa seuraan. Tästä esimerkkinä on mm. Syöpäyhdistyksen seuran toimihenkilöille ja pelaajien huoltajille tarjoama luento 31.3. klo 18.15. Luennossa esitellään toimintamallia ja käydään läpi nuuskan haittoja sekä esitellään välineitä puheeksi ottoon. Luennon pitää Jenni Vaskelainen, joka toimii terveydenedistämisen asiantuntijana Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksessä.

Turun Pallokerhon tapahtumissa (treeneissä, peleissä, palavereissa jne.) noudatetaan jatkossa seuraavia hankkeen pelisääntöjä:

Seuramme sitoutuu nuuskattomuuteen. Tämä näkyy toiminnassamme seuraavilla tavoilla:

  • Seuramme tiloissa ei sallita nuuskaamista.
  • Jokainen seuramme toiminnassa mukana oleva aikuinen sitoutuu nuuskattomuuteen toimiessaan seuran tehtävissä.
  • Edellytämme valmentajasopimuksissamme, että valmentaja ei käytä nuuskaa toimiessaan seuran tehtävissä (seuran kommentti: päivitetään sopimuksiin sitä mukaa, kun niitä uusitaan/tehdään).
  • Tuemme seuramme valmentajia ottamaan nuuskan käytön puheeksi nuorten urheilijoiden kanssa.
  • Jos epäilemme, että alle 18-vuotias seuratoiminnassa mukana oleva nuori käyttää, ostaa, myy tai pitää hallussa tupakkaa tai nuuskaa, toimimme seuraavasti:
  • Valmentaja keskustelee ensin kahden kesken nuoren kanssa ja pyrkii ensisijaisesti tukemaan nuorta tarpeen mukaan nuuskan käytön lopettamisessa.
  • Mikäli nuuskan käyttö tai nuuskan myyminen (tai epäilys siitä) jatkuu urheilu- ja harjoittelutoiminnan aikana, valmentaja ilmoittaa asiasta huoltajalle ja muistuttaa koko joukkuetta pelisäännöistä.
  • Jos nuori jatkaa nuuskan käyttöä tai myymistä urheilu- ja harjoittelutoiminnan aikana, seuran johto päättää jatkotoimenpiteistä tapauskohtaisesti ja harkiten. Mahdollisia, aiemmin sovellettuja tiukempia jatkotoimenpiteitä ovat esimerkiksi varoitus, määräaikainen kilpailu- tai harjoituskielto tai määräaikainen erottaminen seurasta.

Lataa vanhemman esite nuuskasta: https://frantic.s3.eu-west-1.amazonaws.com/syopa-jarjestot/pdflowres_Nuuskaesite_2019_rgb_FINAL_18122019pdf.pdf


   
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Huhtikuu   »
Kategoriat