GFT rankaisi Kerhon virheistä kotiavauksessa
Julkaistu: 18.09.2021 00.00

Torstaina TPK kohtasi Futsal-Liiga-kauden ensimmäisessä kotiottelussa espoolaisen GFT:n.

Lähtökohdat otteluun olivat vaikeat, kun ykköskentän Atte Ekholm loukkaantui valmistavissa harjoituksissa ja TPK:n kentälliset menivät uusiksi. Tämä näkyikin ottelun alussa kentällisten pelaamisessa, mutta otteet paranivat mitä pidemmälle ottelu eteni.

Pelillisesti ottelu alkoi suhteellisen tasaisena ja vauhdikkaana, ottelu aaltoili päästä päähän, kun molemmat joukkueet prässäsivät aktiivisesti. Muutaman minuutin peliin jälkeen Kerholle sattui kaksi helppoa virhettä, joista vieraat siirtyivät nopeasti 0-2 johtoon. Ensin harhasyöttö maalin eteen, josta maajoukkuekapteeni Panu Autio rankaisi pallon helposti alakulmaan. Minuuttia myöhemmin merkkausnukahdus, josta Lasse Saari pääsi Marko Laaksosen kanssa nokikkain ja hieno kärsä läheltä ylös.

Kerho pääsi pikku hiljaa paremmin peliin mukaan ja tilanteita alkoi syntyä myös toiseen päähän. GFT:n maalissa Antti Koivumäki pelasi kuitenkin vakuuttavasti ja peitti kaikki Kerhon paikat. Etenkin Teemu Arposella oli fantastinen paikka kaventaa ottelu, mutta Koivumäki sai viime hetkillä naamansa eteen ja pelasti vierailijat.

16 minuutin kohdalla kuitenkin omissa soi jälleen, kun GFT:n maajoukkuekenttä sai pallon syvälle Kerhon päätyyn. Sieltä hyvä syöttö taakse päin, josta Henri Alamikkotervon tarkka vasuri löysi tiensä ohi voimattoman Laaksosen, 0-3.

Kerho ei edelleenkään lannistunut vaan jatkoi paineen antamista. Kaksi sekuntia ennen taukoa oli lähellä syntyä todellinen pukukoppimaali, kun pallo saatiin hienon kuvion jälkeen maaliin K-P Koivusen toimesta. Iso pettymys kuitenkin oli edessä sillä tuomarit näkivät Koivusen ottaneen pallon kädellä matkaan ja maali hylättiin. Tauolle siis 0-3 lukemissa.

Toinen puolisko jatkui suhteellisen identtisenä sillä vauhti säilyi hyvänä ja GFT oli edelleen hallitsevampi osapuoli, mutta paikkoja syntyi molempiin päihin.

24 minuutin kohdalla oli jo hieman ratkaisun makua ilmassa, kun GFT sai vapaapotkun kuudesta metristä. Autio ja Miika Hosio juonivat pallon varman oloisesti sisään ja 0-4 taululle. Kerho ei heittänyt pyyhettä kehään, vaan kolme minuuttia myöhemmin tästä Koivunen päättää hienon kompinaation laittamalla pallon sisään maalin edestä. Tällä kertaa maali myös hyväksyttiin ja 1-4.

Seuraavan maalin iski kuitenkin taas valitettavasti GFT. Karmiva pallon menetys kotijoukkueen alimmalta pelaajalta ja Antti Arvola kävi tuikkaamassa helposti läpiajon maaliin viisi minuuttia ennen loppua.

Kerho kuittasi tämän maalin nopeasti, kun Joona Forsström lähetti Iiro Fagerin läpiajoon ja tämä ohitti Koivumäen hienosti. Illan toisen osuman jälkeen Kerho otti kentällä lentävän maalivahdin. Lähes välittömästi illan kuningas Koivumäki nappasi kuitenkin pallon hyppysiinsä ja lähetti kunnon volleyn omasta päästä tolpan kautta sisään, 2-6.

Koivunen kaunisteli tilanteen illan toisellaan vielä 3-6 ottelun viimeisellä minuutilla, mutta se oli laiha lohtu ja jäi loppulukemiksi.

"Tänään saatiin loistava oppitunti Suomifutsalin huipulta ja se miten tällaisissa otteluissa ei ole varaa tehdä näin montaa isoa virhettä mikäli pisteitä mielitään ottaa. GFT rankaisi kovalla prosentilla näistä ja 2-3 maalia oltaisiin voitu välttää omaan päähän. Meillä oli myös omat hetkemme päästä peliin mukaan 0-2 ja 0-3 tilanteessa mutta maajoukkuemaalivahti Koivumäki oli eri mieltä ja kaikki kunnia hänelle." päävalmentaja Tuomas Vainio harmittelee ottelun jälkeen.

Tappiosta huolimatta Vainio löysi omiensa esityksesta myös paljon hyvää "Tuloksesta huolimatta ei meidän tarvitse esitystä hävetä. Ottelussa oli paljon hyviä hetkiä vaikka tempo oli aivan toista mihin ollaan Ykkösessä totuttu. Etenkin vastustajan ykköskenttä oli todella kova ja olihan siinä kolme maajoukkueen vakiopelajaa. Tappio tietenkin harmittaa, mutta oli hieno nähdä, että pystymme pelillisesti haastamaan sarjan Top5-joukkueen. Se antaa varmasti uskoa tulevaan jokaiselle. Nyt täytyy saada toipilaat kuntoon ja laajuutta rinkiin, niin peli kehittyy varmasti vielä paljon kauden aikana."

Seuraavaksi TPK:lla on luvassa kahden ottelun reissuviikonloppu. Ensin Turun sinivalkoiset kohtaavat aiemmin Sievi Futsalina tunnetun Vieska Futsalin Ylivieskassa lauantaina 25.9 klo 17.00. Sunnuntaina 26.9 klo 17.00 vastaan asettuu Jyväskylässä Riemu. Kerhoa voi lähteä kannustamaan paikan päälle tai sitten voi katsoa otteluita kotisohvalta Ruudun välityksellä!