Johtokunnan tiedote joukkueille ja pelaajille sekä heidän huoltajilleen
11.12.2021 17:55 Uutiset / Pääsivusto

Päivitetty koronaohjeistus

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus on tiedottanut tänään, että ”Koronapassia edellytetään kaupungin sisäliikuntapaikoilla kaikilta yli 16-vuotiailta 10.12.–31.12.2021 välisenä aikana.”

Koronapassi suositellaan tarkistettavaksi liikuntapaikkojen ulkopuolella. Seurat ja joukkueet vastaavat omien varattujen vuorojensa yli 16-vuotiaiden osallistujien koronapassien tarkistamisesta. Voimassaolo tarkistetaan jokaisen vuoron yhteydessä, koska passin voimassaolo päättyy esim. 72 h negatiivisen testituloksen jälkeen. Joukkueessa on hyvä sopia yhdessä, kuka passit tarkastaa. Passitietoja ei saa kerätä.

Koronapassin lukijasovellus löytyy Play- tai Apple-kaupasta nimellä Koronatodistuksen lukija (Covid Certificate Reader). Lataamisen ja asennuksen jälkeen lukija on käyttövalmis. Lukija näyttää koronapassin QR-koodin lukemisen jälkeen passin haltijan nimen ja vihreää, kun passi on kunnossa ja henkilön voi päästää sisään. Passi voi olla puhelimen näytöltä tai tulosteesta luettava versio. Jos passin lukija näyttää punaista, ei passi ole voimassa, eikä sillä voi päästää sisään harjoitus- tai tapahtumatilaan.

Kaupungin sisäliikuntapaikoilla on kaikkien 15 vuotta täyttäneiden käytettävä maskia harjoitustilannetta lukuun ottamatta. Käsien pesu ja käsidesin käyttö vähentävät virusten ja bakteerien leviämistä. Sairaana, edes lieväoireisena, ei saa tulla seuran tai joukkueen tapahtumiin. Liikuntapaikoilla vältetään kontakteja toisten harrastusryhmien kanssa ja harjoituksissa vältetään tarpeetonta fyysistä kontaktia.

Henkilömäärärajoituksia ei ole niissä liikuntapaikoissa, joissa yli 16-vuotiailta edellytetään koronapassi.

Koronapassivaatimus ei koske kahta ylintä sarjatasoa pelaavia joukkueita eli miesten liigaa pelaavaa Futsal Edustusta tai Futsal P19-liigaa pelaavaa joukkuetta. Näiden joukkueiden sarjaotteluissa yleisöltä edellytetään koronapassi.

Lisätietoa:

Turun kaupunki
Aluehallintovirasto
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Terveisin,
Turun Pallokerho ry, johtokunta


   
Lisää uutisia
Turun Pallokerho ry
«  Elokuu   »
Kategoriat