IN MEMORIAM, KARI OJALA
Turun Pallokerho ryJulkaistu: 16.07.2023 12.20

IN MEMORIAM, KARI OJALA


Seuran pitkäaikainen puheenjohtaja, Kari Ojala, on poissa. Kari siunattiin haudan lepoon lauantaina 15.7.2023 Turun Pyhän Ristin kappelissa. Seuran johtokunta kiittää Karia hänen pitkästä ja ansiokkaasta työstään seuran ja lajin hyväksi. Muistamme Karin työteliäänä, aikaansaavana, helposti lähestyttävänä ja lasten ja nuorten parasta tavoittelevana seuratoimijana.

Kari pelasi jalkapalloa jo pikkupoikana. Markku Heikkilän kirjoittamassa elämäkerrassa kerrotaan Karin jalkapallouran alusta meille kaikille tutulla Parkin kentällä 1950-luvulla. Jalkapallo oli Karille tärkeä laji läpi elämän. TPK:n toiminnassa Kari oli mukana pitkään jo ennen puheenjohtajuutta toimien mm. seuran sihteerinä.

Kari Ojalan puheenjohtajakausi Rauni Paavolan jälkeen kattoi vuodet 1999-2010. Karin kaudella tarkka taloudenpito, varanhankinnan tehostuminen ja hyvät suhteet muualle yhteiskuntaan olivat seuran toiminnan kulmakiviä. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtajana (myöhemmin toimitusjohtajana) Karilla oli loistavat suhteet niin alueellisiin, kuin valtakunnallisiinkin toimijoihin yhteiskunnan eri aloilla. Nämä suhteet totta kai hyödyttivät myös seuraa ja ennen kaikkea sen 90-luvun alkupuolella uudelleen käynnistettyä junioritoimintaa. Seuran lehti, Pallokerholainen, näki päivänvalon Karin aloitteesta vuonna 1999. Kari toimi lehden päätoimittajana. Lehti oli yksi keino tuoda seuralle ja lajille tärkeitä teemoja yleiseen keskusteluun. Puheenjohtajakauden jälkeen Kari kutsuttiin seuran kunniapuheenjohtajaksi (nro 2).

Yhteistyötä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kanssa oli tehty jo pitkään ennen Karin puheenjohtajuutta. Yhteistyö jatkuu molempien yhdistysten iloksi myös tänä päivänä. Esimerkkejä tästä ovat mm. Nuuskaton Urheilu-kampanja, jossa olemme mukana, ja Syöpäyhdistyksen mukanaolo vuosittain turnauksessamme Kupittaalla.

Karia kiittäen,

Turun Pallokerho ry, johtokunta

Kuva: Karin arkun äärellä seuran kunniapuheenjohtajat nro 3 Tarmo Aaltonen (vas) ja nro 1 Rauni Paavola (oik).