RaiFu - TPK

Raisio Kerttula KHT

Neljäs voitto putkeen

RaiFu – TPK 0 – 3 (0-2)

Kerhon edustus avasi syyskauden positiivisesti voittamalla RaiFun toistamiseen tällä kaudella. Suurempaankin maalieroon oli aineksia, mutta nyt saatiin tehtyä kolme. Positiivista oli nollan pitäminen.

Ottelu alkoi vähän tunnustellen. Kerttulan KHT oli kuiva ja paikoin on matto päässyt irtoamaan. Tämä sai pallon pomppimaan vähän erikoisesti ja vaikeutti perussyöttelyä. Kohta tämä kuitenkin opittiin ja pelin kuva muuttui vieraitten hallinnaksi. Ensimmäinen maali syntyi kun Samuel Sibakov pääsi murtautumaan laidaltaan, mutta jäi kuitenkin RaiFu-pelaajan jyräämäksi. Tästä tuomittiin rangaistuspotku, jonka Robert Nygård pisti varmasti verkkoon, 0-1, 13 minuuttia. Robban on kyllä yksi sarjan varmimmista pilkun laukojista!

Tässä vaiheessa ottelun kuva oli melko selkeä, TPK hallitsi selkeästi palloa ja pystyi rakentamaan hyökkäyksiä. Kerhon maalivahti Tuomas Leinon roolina oli lähinnä heitellä varapalloa sivurajoille pelin nopeuttamiseksi. Toinen maali olikin sitten hyvin pelanneiden Sibakovin veljesten näytöstä. Tuttuun tapaan Samuel oli roolissaan keskittämässä ja Mikael viimeisteli tyylikkäästi 0-2, 19 min. Mikkellä oli muutama muukin hyvä paikka lisätä johtoa, mutta tänään oli tyytyminen yhteen maaliin. Saldo on kuitenkin miellyttävä, kaksi pelattua ottelua ja molemmissa maali.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella peli siirtyi vähän enemmän keskikentän touhuiluksi. RaiFun tilanteet jäivät kulmaan ja yhteen vaaralliseen pitkään sivurajaheittoon. Aivan jakson lopulla kotijoukkue kärsi ikävän loukkaantumisen, kun näkyvästi keskikentän pohjalla pelannut Ville Virtanen väänsi polvensa.

Toinen jakso ei alkanut yhtään paremmin RaiFun kannalta. Toinen joukkueen avainpelaaja, Roni Hentula sai kevyen näköisessä tilanteessa myös vaihtoon pakottavan vamman. Tämä ei kuitenkaan tainnut olla yhtä vakava kuin Virtasen loukkaantuminen.

Ottelu oli sinänsä taputeltu, kun Kerho hallitsi tilanteita ja piti palloa. Valitettavan tehottomasti tosin, hyvistä paikoista onnistui ainoastaan Marno ”Mamo” Lastula. Hän pääsi siirtämään takatolpalta ottelun ykköstähden Samuel Sibakovin syötön verkkoon. 0-3, 62 min.

Maalit olivat sitten siinä, mutta varsin näyttäviä tilanteita luotiin. Erityisesti keskikentän moottori Aleksi Jokela yritti avata maalitiliään. Erinomaisen ottelun pelanneen Waltteri Mattilan tilalle tullut Ilmari Autio sai myös muutaman maukkaan paikan.

Kerhon pelaajistosta pitää mainita vielä ensimmäisen ottelunsa puolustajana pelannut Joonas Lehtonen, joka alun varman pelaamisen jälkeen uskalsi lähteä myös rakentamaan hyökkäyksiä ja nousemaan laidallaan. Erinomainen suoritus 16 vuotiaalta! Tietysti myös veljekset Sibakov ovat mielenkiintoinen tutkapari. Maalilla Tuomas Leinolla oli helppo päivä ja nollapeli.

Muutaman jämäminuutin kävivät ottamassa myös loukkaantumisistaan toipuvat Tomi Kiiski ja Jyri Sundin.

Seuraavaksi kohdataankin sitten Torstaina 25.7. klo 19.00 Yläkentällä perusvastustaja JyTy. Siitä tulee taas hauska ottelu!