TPK - PaiHa  1 - 3

Yläkenttä KHT

Kerholle karu tappio

TPK – PaiHa 1 – 3 (0-3)

Kerhon edustuksen päivä ei ollut hääppöinen, kun vastassa oli vahvistunut PaiHa. Vieraat olivat liikkeellä hyvällä jalalla ja lähtivät heti ottelun alussa prässäämään, eikä TPK saanut peliään käyntiin. Erityisesti keskikentällä etäisyydet olivat liian suuret ja vastustajan syöttötyöskentelyä ei saatu kuriin.

Ottelun avausmaali syntyikin jo 11 minuutilla, kun keskikentällä oli jälleen luvattoman paljon tilaa ja vapauttava syöttö saatiin annettua paineetta. Syöttö olikin loistava pallo maata pitkin linjan taakse, johon Joonas Manzo tuli hyvällä ajoituksella. Pallo verkkoon vastaan tulleen Vellu Maunilan längistä, 0-1, 11 min.

Ennen toista maalia pääsi kotijoukkuekin välillä peliin mukaan, mutta tehottomasti. Vastustaja rokottikin sitten kulman jälkitilanteesta. PaiHa ryhmitti pelaajat tiukasti maalille, johon tulikin kierteinen pallo. Siihen vielä päästiin väliin, mutta ryhmitys oli vähän puutteellinen, kun kakkospalloon ei ollut ketään. Laukaus 16 sisältä ruuhkan läpi toi tulosta pienen tatsin jälkeen, 0-2, 28 minuuttia.

Kolmas maali olikin sitten illan komein. Aivan loistavalta pelaajalta Kolmoseen vaikuttanut Mark Goldson laukoi reilusta 20 metristä pallon takaylänurkkaan. 0-3, 39 minuuttia.

Kerholla oli jakson loppupuolella omat paikkansa. Sivuvapari, muutama rakennettu tilanne ja ainakin yksi menetetty pilkku, kun Joona Forsströmiä rapattiin maalitekotilanteessa. Selittely on kuitenkin turhaa, vastustaja oli parempi.

Toinen nelivitonen olikin sitten jo tasaisempi ja Kerhokin sai viimeistään vaihtojen kautta vähän terävyyttä tekemiseensä. Toki PaiHakin antoi tilaa merkittävästi enemmän. TPK rakensi useamman paikan toisella jaksolla. Ehkä paras paikka tuli Aleksi Jokelalle, joka näppärän seinäpelin jälkeen pääsi 16 sisään. Laukaus oli kuitenkin vaisu ja helposti torjuttava.

Kotijoukkueen ainokaisen teki kovasti uurastanut Iiro Fager prässätessään maalivahti Jesse Peltosta. Jesse yritti harhauttaa, mutta Iiro oli hyvin hereillä ja törkkäsi pallon verkkoon. 1-3, 82 minuuttia.

TPK oli tässä pelissä rehellisesti sanottuna löysä ja jotenkin valmistautumaton. Oman pelin käynnistäminen paineen alla oli vaikeaa. Kenttä oli pahasti levällään, eikä PaiHalle saatu painetta. Hyvä kuitenkin, että pelaajat tuntuivat ymmärtävän pelin epäonnistumisen ja halu parempaan tuli selvästi esiin.